menu
Word Lid
Vlaams Belang vraagt de aanstelling van een advocaat voor Ventilus


Vlaams Belangfractie voegt in de Izegemse gemeenteraad een extra agendapunt toe.Het Vlaams Belang vraag dat het gemeentebestuur het college van burgemeester en schepenen gelast met het aanstellen van een advocaat voor eventuele rechtsprocedures i.v.m. Ventilus.

Volgens het Vlaams Belang is het voor de gemeente Izegem nuttig en vooral een teken van goed bestuur om nu reeds juridische adviezen in te winnen om in de maximale bescherming van zijn inwoners, ondernemers en werknemers te voorzien. Dit is niet alleen nuttig voor de juridische procedures maar ook voor de eventuele bezwaren tijdens het planningsproces.

Het wachten met het aanstellen van een advocaat zou geen daad van goed bestuur zijn en erop wijzen dat de gemeente de intentie tot het voeren van rechtsprocedures niet ernstig neemt. Een goed geïnformeerd en tijdig voorbereid gemeentebestuur is er twee waard. Al zeker als het de gezondheid van zijn inwoners betreft.

Daarom verzoekt Nathalie Dewulf via een toevoeging van een extra agendapunt dat de gemeenteraad opdracht geeft aan het college van burgemeester en schepenen om de procedures op te starten om zo snel als mogelijk een advocaat hiervoor aan te stellen. Meteen vraagt ze om alle adviezen van de advoc(a)at(en) aan de gemeenteraad ter kennis voor te leggen en voor alle beslissingen desbetreffend de gemeenteraad te raadplegen.


Federaal Volksvertegenwoordiger/Gemeenteraadslid 

Nathalie Dewulf



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF