menu
Word Lid
Tevredenheidsonderzoek Becelaeres Hof

Via verschillende kanalen krijgt het Vlaams Belang Izegem klachten binnen over de uitgevoerde werken in het Becelaeres Hof. Enkele bestuursleden van de afdeling trokken naar de wijk om de problemen met hun eigen ogen vast te stellen. Helaas is de situatie nog triester dan eerst gedacht. Spontaan kwamen bewoners van het Becelaeres Hof buiten om hun verhaal te doen. Wat vooral opviel is dat ze ons duidelijk maakten dat we de eerste partij waren die echt wou luisteren naar hen en ze dit toch verwacht hadden van de partijen die het stadsbestuur vormen. Hieronder vindt u verschillende getuigenissen met bijhorende foto’s. Het huidige beleid inzake openbare werken is dramatisch. Het stelt de burgers allesbehalve tevreden om uit te pakken met megalomane prestigeprojecten als het cultuurhuis en het brugpark als men er nog niet in slaagt om 1 project netjes af te werken. Zoals u hieronder zult zien is dit allesbehalve een verfraaiing en verbetering van het Becelaeres Hof.

Het Vlaams Belang Izegem bezocht 80 bewoners, waarbij men kon antwoorden met tevreden, geen uitgesproken mening of ontevreden.

  • 11 bewoners waren niet thuis op het moment van het onderzoek.
  • Van de 69 bewoners die meewerkten aan het tevredenheidsonderzoek waren 63 bewoners ontevreden over de uitgevoerde werken. (Ruim 91%)
  • 2 bewoners hadden geen uitgesproken mening.
  • 4 bewoners waren gematigd tevreden.

Voor de opritten van de mensen in deze wijk legden ze van deze fijne, langwerpige klinkertjes. Ze vulden de gaten op met aarde en zaden gras ertussen. Bij heel wat bewoners kregen we te horen dat de aannemer dit moest onderhouden. Zoals u hier ziet, wordt dit niet gedaan en groeit er meer onkruid tussen dan gras.

Deze klinkers werden op erg amateuristische wijze gelegd. Niet enkel bij deze bewoner stelden we dit vast, maar bij heel wat bewoners op de wijk vonden we dit tafereel terug. Op de foto kan u nog twijfelen, maar bij dit werkje werd wellicht geen waterpas gebruikt.

Deze foto is het resultaat van werken met de graafkraan. De bewoonster in kwestie nam al verschillende keren contact op met Caroline Maertens, de bevoegde schepen, maar telkens zonder tegenbericht.

Over de hele wijk vinden wij dergelijke taferelen terug. Overal in het gras liggen steenbrokken.

Op deze foto zie je de oprit van de bewoner. Deze bewoner heeft blauwsteen liggen. Ook hier gingen ze met de graafkraan heel bruusk te werk . Ze leggen klinkers ertegen en doen niet eens de moeite om de opritten van de mensen te herstellen. Bij een andere bewoonster hoorden we dat ze zelf heeft moeten instaan voor materiaal om haar oprit te herstellen. De werken voerden ze wel uit.

Een andere bewoner vindt op het einde van zijn doodlopende straat deze mooie planten. Volgens deze bewoner staan deze er al van in november. Hier staan zeker 50-100 planten te verkommeren.

Dit is een verbindingspad. Het niveauverschil met ‘het gras / steenbrokken’ is zeker 10-15cm. Kinderen met de fiets of wandelaars kunnen hier erg lelijk vallen.

Hier ziet u al serieuze verzakkingen van autobanden.

Deze bewoner koos ervoor om volledige klinkers te nemen. Zoals u links en rechts opmerkt is de afwerking ook hier achterwege gebleven. Links lopen de klinkers perfect tegen de boordsteen. Rechts ziet u toch een serieuze gleuf.

Naast bovenstaande vaststellingen, verzamelden we nog ergernissen van bewoners:

  • In de zijstraten zijn er geen voetpaden meer. Bij sneeuw zijn de mensen genoodzaakt om op straat te wandelen. Aangezien er niet gestrooid wordt in de zijstraten, vinden verschillende bewoners.
  • Tijdens de grondwerken hebben ze de boomwortels niet weggekapt, waardoor er al heel wat nieuwe stenen van de opritten omhooggeduwd worden.
  • Bij de wegversmallingen zorgen de kasseien voor geluidsoverlast bij de bewoners, wanneer er een auto overrijdt.
  • Bij enkele bewoners werden de eerste werken uitgevoerd begin 2021. De laatste werken eindigen in maart 2024 bij diezelfde bewoners. Algemeen heerst het gevoel bij de bewoners dat de werken altijd aansleepten en er niet doorgewerkt werd.
  • Bij bepaalde bewoners is er een probleem met de afvoer van het water.
  • Verschillende bewoners gaven aan dat er niet voldoende werd gecommuniceerd tijdens de werken. Ze begonnen te graven, terwijl de auto nog op de oprit stond.
  • Bewoners met een elektrische auto moeten hun wagen al een hele tijd hun voertuig elders laden, omdat hun laadpaal niet bereikbaar was.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF