menu
Word Lid
Symbolische politiek en dubbelzinnigheid: Prioriteiten in Stad Izegem

Tijdens de recente gemeenteraadszitting van Stad Izegem werd het voorstel gedaan om het regenboogzebrapad opnieuw te schilderen op de openbare weg. Een raadslid van de partij Vooruit stelde dat voor, met een geschatte kostenpost van 3000 euro.

De schepen van N-VA kondigde echter aan dat er in plaats daarvan een nieuw regenboogzebrapad zou worden aangelegd op de Site Baertshof.Deze vraag leidt tot verwarring en vragen over de prioriteiten van de Stad Izegem. Waarom wordt er zoveel nadruk gelegd op symbolische gebaren zoals een regenboogzebrapad, met name gezien de financiële implicaties ervan ?

Het Vlaams Belang heeft zijn bezorgdheid geuit over de groeiende trend van symbolische politiek in stad Izegem, waaronder regenboogzebrapad, regenboogvlaggen en regenboogkoffers. Wat het Vlaams Belang in het bijzonder verontrust, is de schijnbare dubbelzinnigheid van politieke partijen als met name de N-VA, als het gaat om de zogenaamde woke-debatten.

De betrokkenheid van de N-VA bij symbolische politiek,zoals het ondersteunen van een nieuw regenboogzebrapad ,roept vragen op over de consistente standpunten van de partij en haar betrokkenheid bij deze kwesties. Is de N-VA werkelijk toegewijd aan het aanpakken van de echte problemen van de stad, of is dit slechts een poging om populair over te komen.

Tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie (17 mei) heeft het schepencollege besloten om regenboogvlaggen te hijsen op belangrijke plaatsen. Daarnaast maakt Vlaams Belang zich zorgen over lespakketten die kleuters bewust willen maken van genderidentiteit .Vlaams Belang vindt dit schadelijk voor de natuurlijke ontwikkeling van kinderen en pleit voor het behoud van hun onbezorgde kindertijd ,zonder indoctrinatie met genderideologie.

Eén ding is zeker : Het werpt een kritisch licht op de rol van symbolische politiek in stad Izegem. De inwoners verdienen duidelijkheid en een oprechte inzet voor de echte problemen waarmee de stad Izegem wordt geconfronteerd. Het ligt in de handen van het schepencollege om deze verwachting waar te maken en de stad Izegem vooruit te helpen. Het Vlaams Belang zal dit nauwoplettend blijven opvolgen.

Nathalie Dewulf

Federaal Volksvertegenwoordiger /Gemeenteraadslid

Share



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF