menu
Word Lid
Stijgende autodiefstallen in Stad Izegem

Gemeenteraadslid Nathalie Dewulf heeft haar bezorgdheid geuit over de stijging van diefstallen uit of aan voertuigen in de stad.Het aantal diefstallen is gestegen van 12 in 2020 naar 29 in 2021 en volgens voorlopige cijfers van 2022 zijn er al 30 diefstallen gemeld.Het is verontrustend om te weten dat deze diefstallen niet alleen s’nachts plaatsvinden,maar ook op klaarlichte dag.

De gestolen goederen variëren van werkmateriaal tot laptops en handtassen.Hoewel er geen specifiek kwetsbare locaties zijn geïdentificeerd ,is het duidelijk dat deze diefstallen een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid van de inwoners van Izegem.

Het is belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn van deze stijging.Er wordt gesuggereerd dat de economische crisis een rol kan spelen,maar het feit dat sommige voertuigen niet eens afgesloten waren benadrukt het belang van preventieve maatregelen.Stad Izegem moet investeren zowel in camerabewaking als in verhoogde politiepatrouilles om de diefstallen te voorkomen.

Vlaams Belang staat achter de veiligheid voor de bewoners van Izegem en roept het stadsbestuur op om de veiligheid van haar bewoners te waarborgen. Het is belangrijk dat de stad samenwerkt met de politie en de bevolking om deze diefstallen te voorkomen en ervoor te zorgen dat Stad Izegem een veilige plaats blijft om te wonen.

Bijlagen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF