menu
Word Lid
Izegem niet voorbereid op winterweer

Het stadsbestuur Izegem wil een fietsvriendelijk beleid voeren, maar voert eigenlijk een autopestbeleid, zonder de echte problemen aan te pakken.

Juni 2020: “CD&V pakt uit met een ambitieus fietsbeleidsplan”, lees je op de webstek van CD&V. Dit fietsplan zou Izegem aangenamer en veiliger maken voor fietsers. “De meerderheid plaatst daarmee een serieuze demarrage richting een fietsvriendelijk Izegem.” Vlaams Belang was de enige partij die dit niet mee goedkeurde op 19 mei 2020 en nu wordt duidelijk waarom.

Izegem kreeg een buis bij het laatste fietsrapport (44,3%) en scoorde daarmee een pak slechter dan het Vlaams gemiddelde (60%). Voor de meerderheid was dit meteen het signaal om een heus autopestbeleid te voeren. Elke straat in het centrum van Izegem moest plots omgedoopt worden tot fietsstraat. Vlaams Belang Izegem is echter van mening dat de basisproblemen eerst aangepakt moeten worden, vooraleer er peperdure veranderingen komen. Zo blijkt dat bij het minste winterweer het gemeentebestuur totaal niet voorbereid is. “Het is te gemakkelijk om overal structurele veranderingen aan te kondigen, die overigens veel geld kosten, terwijl een beetje sneeuw de Izegemse fietspaden totaal onveilig maakt”, aldus Giel Seynaeve, fractieleider Vlaams Belang Izegem.

Op de bijgevoegde foto ziet u de spekgladde fietspaden in Kachtem. “Geen enkele fietser kan recht blijven op deze onbestrooide fietspaden, maar dat vindt de meerderheid blijkbaar geen prioritair probleem.”

“Dure structurele aanpassingen om uit te pakken, maar geen oplossing voor basisproblemen”

Vlaams Belang Izegem wil dat bij dergelijk winterweer prioritair werk wordt gemaakt van het vrijmaken van de fietspaden. In onze buurgemeenten lukt het blijkbaar wel, zoals op de foto uit Ingelmunster te zien is. Een stadsbestuur moet altijd starten met de basisproblemen aan te pakken om hun doel zo snel mogelijk te bereiken, namelijk veilige fietspaden. “Met grootse aankondigingen indruk willen maken op de inwoners mag niet het doel zijn. De winterprik werd voldoende en tijdig aangekondigd, het stadsbestuur moet ook tijdig reageren!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF